300+ produkter til Hjerteforeningen

Bare lige sådan!

Eller det vil sige næsten sådan. For det trækker tænder ud at fotografere så mange produkter, men det er alligevel nu engang hvad vi nåede op på i det samlede billede.

Hjerteforeningen har fået ny webshop og i samarbejde med leverandøren af webshoppen er der leveret produktbilleder til mere end 300 produkter.

Det er ikke noget man bare lige gør. Først var alle varer ikke kommet på lager og derefter skulle vi også ud og lede. Så i alt blev fotograferingen delt over to omgange. Undertegnede har stået for selv fotografering og efterbehandling af langt de fleste produkter. Til det er man virkelig nødt til at få strømlinet sin produkt og sat det hele på samlebånd.

Produktion på samlebånd

Det samlebånd jeg fik lavet var meget enkelt, men skulle dette en dag blive til  hverdagsopgaver, frem for en engangs oplevelse for Hjerteforeningen, så kan man sagtens optimere. En kort beskrivelse af mit setup er som følger:

Hurtige produktopsætninger “Quick in, quick out”.
Derefter efterbehandlingen på computeren, er blot en hurtig justering af lyset på baggrund, så den blev total hvid. Da jeg er hurtigere til fix-it-in-post, så var det mit udgangspunkt hele vejen. Enkelte produkter havde dog kraftig refleksioner fra lamperne, havde jeg haft bedre studieudstyr, så ville det være fikset her. Men det gav lidt overtid i efterbehandlingen. Photoshop actions blev lavet, til bl.a. brug til justering af lys og sikre den hvide baggrund, samt gemme filer i de rigtige formater.

Udstyret

Der blev anvendt et lysbord med tre lamper. Næsten som dette på billede, der kan købes hos Amazon.
Derudover et Canon 550d med kit lens. Der findes andre og bedre kameraer. Det er okay som begynder kamera. Men vil du meget mere, så gå efter noget der har lidt flere knapper. 🙂 Nikon er nok det jeg stadig hælder mest til.

Så lang tid tager det

Nårhja og selvfølgelig vil du jo gerne vide hvor lang tid det tager at lave 300+ produkter for Hjerteforeningen.

Det sidste snit jeg regnede mig frem til er ca. 7-8 minutter pr. produkt, for opstilling, foto og efterbehandling af 1-2 billeder pr. produkt.
Skal det endelig være, kan det nok optimeres. Men kræver nogle lidt andre lysforhold og at vi ikke skulle ud og lede efter produkterne, fra tid til anden. 🙂