Actionfyldt havearbejde

Alt det havearbejde – slid og slæb. Noget man kan forbande så langt væk, at man er nødt til at forestille sig at man er med i en actionfilm.

Havearbejde kan vi sagtens blive enige om kan være hyggeligt. Det er meditativt og det får tankerne til at flyde i adskillige retninger. Faktisk kan det også være en stund hvor du kan være kreativ og få idéer til dit næste billede.

Græsset i haven kan sagtens stikke lidt til vejrs inden græsslåmaskinen får lov til at hærge. 🙂 Heldigvis har græsset dog aldrig været så højt, at der ligefrem skulle en buskrydder til. Jeg synes der er masser af alvor i denne verden, så der er ingen grund til at havearbejde også er det. Det må gerne være sjovt. Havearbejde er jo faktisk hyggeligt. Men lige så afstressende havearbejde kan være, lige så trivielt og kedeligt kan det også blive. Når det sker, er man nødt til at forestille sig at man er med i en actionfilm. 🙂

action-gardening

The making of “Havearbejde” – et lille indblik

Det endelige billede er en composit billede – sammesat billede – af først og fremmest billeder fra haven inden den blev studset af for sommeren. Når man laver composites er det en god idé at have en nogenlunde fornemmelse af hvor horisonten er. Den viden skal senere bruges for når kameraet skal opstilles i studiet.

Jeg selv har stået i indendørs studie. Lamperne er sat i en i en trepunkts opstilling. To lamper lyser op bagfra og en stor lyskilde lyser op forfra i venstre side. Denne opstilling efterligner solen fra naturen og tilnærmer sig lyset udendørs, men med et tvist. Hvis lampen i højre blev undladt ville hele siden blive meget mørk. I efterbehandlingen bliver modellen fritlagt og sat ind i billedet. Konturere bliver fremhævet ved at lys og skygge ind i billedet. Effekter og løst jord tilføjes. Til sidst gøres farver mere levende. Det hele kan ses i videoen – trøjen er faktisk grå i virkeligheden. 🙂

Stor udgave trykt og indrammet

Valgte selvfølgelig at få printet dette projekt ud i en favorabel størrelse plakat. Her står modellen foran resultatet. 🙂 Må sige at når det hænger på væggen, er det svært ikke at holde af det, og så er det fantastisk sjov historie at fortælle, når gæsterne spørger ind til det.