Eksperimenterer med special effects; skaber billeder sjældent set

Når det kommer til superhelte og film med superhelte så er jeg kæmpe fan. Utallige timer er, som barn, blevet brugt på at læse tegneserier med Superman og X-men. Og ja, jeg blev igen som et lille barn, da den første X-men film udkom i 2000.

Således er nu seneste projekt offentlig. Det er et projekt, hvis formål er at eksperimentere med film effekter og looks, som du kender dem fra f.eks. X-men, Superman og hvad de ellers hedder. Samtidig med det vil det også være et skridt mod projekter med mere bevægelse.

Special effekts og color grading

Bliver du lige som jeg, lidt blød i knæene når du ser lækre film over fra store Hollywood, hvor der er smidt noget farve opnået et bestemt look. Well, alting har jo et formål – at fortælle en form for historie. Uanset formålet, så er filmene bare lige det flottere! Guess what… du kan også gøre det med billeder.

[title]Det er relativt let at tilføje special effekts
og anvende color grading[/title]
Farvehjul

På et farvehjul finder du to farver. Det er vigtigt at disse farver er komplimentære – dvs. modsat hinanden på et farvehjul. Som f.eks. på farvehjulet er er der valgt en blålig og en gullig/orange tone. Opgaven er så at få disse to farver ind i dit billede. I alle skyggeområder vælger du den kølige blå, mens du i de lyse områder vælger den varme orange.

Du kan også arbejde med hudtonerne. Disse gør du mere orange – målet er skabe kontrast mellem den blå og orange farve. Til slut, kan du arbejde med at hive farverne ud af billede; mindske farvemætningen. Dog ikke til det bliver helt sort og hvidt. Når du trækker farverne ud, skaber du så en mere dyster eller deprimeret farvetone til dit billede. Man bruger det meget på TV når du skal se før og efter billeder. Prøv at lægge mærke til hvor meget farveboost et “efter-billede” har fået.

Sådan her ser et film look ud

Billedet som fik dig til at klikke for at læse nærmere, bruger denne effekt til at skabe film looket. (…og jeg er stor fan af det. 🙂 ) Bemærk de turkish og orange farver i billedet. Det er denne tids look til en actionfilm. Og det virker – som nævnt tidligere – på grund af de komplimentære farver.

Unavngiven helt

Sådan ser det ud med tekst

Indrømmet, det stak lidt af efterfølgende. Måtte prøve at at tilføre det lidt reklametekst og skabe lidt mere opmærksomhed til mine billeder.

Untitled Hero

Før/efter billede

Untitled Hero - før/efter