Helstøbte billeder med fotografi & CGI

Fotografering og CGI går hånd i hånd, lige som video og CGI. CGI er forkortelsen for Computer-generated Imagery. I mine projekter bliver CGI en større bestanddel af arbejdet. Dvs. det er ikke længere bare retouching. Projekterne bliver helstøbte som sammensatte billeder – også kaldet composites. Composites kendetegnes oftes som scenerier, der aldrig ville ske i virkeligheden. Der sker simpelthen for meget i en scene til at kameraet vil kunne fange alt, samtidigt.

Det er fantastisk! Det er vanvittigt! Det er sjovt! I love it!

Det er præcis det som gør det så vanvittigt og fantastisk sjovt at lave disse billeder. Du finder aldrig et motiv magen til – billedet, verdenen og historien bliver skabt ved tegnebordet.

Måske vil du med en smule held – med odds på ca. 1:102.929.617 chance kunne ramme nøjagtig den opsætning fra et af mine billeder.

…forudsat der ingen special effects er. Skal du have special effects, så bliver det nok lidt sværere. Men føler du dig heldig, så giv det endelig et forsøg. ;o)

Essensen er, at du meget sjældent vil kunne ramme det og derfor bliver mine projekter meget unikke. Tidsmæssigt er det næsten ikke værd at nævne. Disse projekter er ret små tidsmæssigt og tager typisk en times fotografering og efterfølgende syv til ni timers redigeringstid.

Men CGI er jo ikke et nyt fænomen, hverken i video- eller fotobranchen. I filmens verden, er det jo snart kun skuespillerne der er ægte. Det meste af sceneriet og landskaberne er computerskabte. For nogle går lidt af charmen af fotoet, men hvis du vil have de vilde ting, eksplosioner, illusionen af fart eller storslået krig mellem det gode og det onde, så er CGI en nødvendighed.

Hvad synes du om at bruge computergenereret grafik i fotografiet eller for den sags skyld i videoer? Har det taget overhånd eller må der gerne være mere af det?