Kameraet er blot et værktøj

I dag blev hunden luftet på en god lang tur. Faktisk blev den længere en planlagt. Egentlig var målet ikke at fotografere, og jeg havde da også kun kameraet fra min telefon ved hånden. Fandt impulsivt et motiv som så lidt spændende ud.

Hele turen fik mig til at tænke på. Hvad er kameraet. Mange vil sikkert være direkte uenige med mig, når jeg siger at kameraet blot er værktøj. Men der vil sikkert være lige så mange der er enige. Årsagen er at kameraet blot optager hvad fotografen ser, når knappen trykkes ned. Hvordan hele motivet bliver set og opstillet før og behandlet bagefter er det, der gør en fotograf til mere, end bare en person med et kamera.

Det impulsive motiv kan du se hvad der skete med her. Du kan bl.a. se hvordan et flat billede uden videre mening kan blive gjort mere spændende og overdrevet.

2015-03-07-1017x1024