Fotogen er noget alle kan være

At være fotogen er en medfødt egenskab. Det er et karaktertræk der sidder dybt forankret i dig og dine gener. Nej, det passer faktisk ikke! Du er helt forkert på den. At være fotogen er ikke en medfødt evne, eller noget der sidder i dine gener. Det er en egenskab du kan lære og faktisk kræver det ikke meget at lære. Ydermere er det et sammenspil mellem dig og din fotograf.

Fokus er ansigtet

For de fleste portrætter er fokus på ansigtet. Sørg for at være tip top soigneret og anstændig. 🙂
Nutidens kamera er i stand til at fange den mindste imperfektion eller detalje i hud og farve. Det kan være både godt og skidt. Sørg for at have ren og fugtet hud før du får taget portrætbillede. Faktisk kan det være en god idé at gøre det regelmæssigt, i en længere periode. Manden må gerne beholde sin mandighed og undlade fugtigscremer. 🙂

  • Bruger du make-up, så sørg for at den jævnt lagt og matcher din naturlige hudfarve. Udjævn nær ører og ned af halsen for at få en blød overgang og et mere naturligt udseende.
  • Fedtet hud kan give genskin og reflektere for meget lys. Brug lidt toiletpapir til at tørre af med.

Fokuser på hvad der gør dig unik

Et af kendetegnene ved fotogene mennesker er deres tillid til deres udseende, og deres følelse af at hvile i sig selv. Ofte, og især kvinder, kan være bekymret over noget er galt. Det kan være fregner, hullet i tænder, smilerynker og meget andet – noget der måske ikke engang kommer med i billedet. I stedet for at forsøge at skjule de ting, skal du omfavne dem! Du vil være meget mere fotogen på den måde.

Vis hvad du føler og bliv fotogen

Det er nemt at se forskel på en der føler sig godt tilpas og er fotogen, fra en der poserer. Førstnævnte behøver ikke at spille skuespil. Selvom det kan være grænseoverskridende at står foran kameraet, så lad dine følelser få frit spil. Drop skuespillet og vær naturlig. Undgå at stivne. Smil naturligt og lad være med at smile fordi du skal. Jo mere naturligt du opfører dig, jo bedre vil dine portrætbilleder blive.

Giv fotografen tilliden

Husk at give fotografen din tillid og tro på at han fanger dig fra din bedste side. Det er et sammenspil mellem dig og din fotograf der afgør om det bliver et godt eller ekseptionelt godt billede.

Er du enig? Giv din kommentar herunder.

Fotogen - vær dig selv