Dette er kun Photoshop og intet andet

For engangs skyld har det ikke et kamera ført af mig. Men nogen har jo taget billedet og ved dem var der jo et kamera.

Original billedet anvendt er fra Pixabay – resten er skabt alene i Photoshop.

Lige om lidt får du det vigtigste værktøj der bliver brugt i tilblivelsen af dette billede. Det er super værktøj, når man vil opnå denne stil og har lært det af kende.

Til dette billede anvendes nogle nye metoder og helt traditionelle. Det værktøj der dog bliver brugt her, skaber det grundstammen til det tegnede eller malede look. Det er ikke det jeg benytter til min mange andre billeder, men det kan blive et eksperiment.

Det værktøj der benyttes er det famøse og nok berygtede Oil filter fra Photoshop. Jeg må nok tilstå jeg er fan af det. Det giver lige lidt ekstra malerisk karakter til billederne – noget der ellers ville kræve en masse manuelt arbejde, men smudge tool. Nårja, jeg er lidt for meget fan af special effects. Så der kom også lidt flyvende gløder med i billedet. Noget du ikke vil se videoen.

Billedet Daydream, med det karakteristisk udseende, ligner en tegning eller et maleri. Det særlige kontrastfyldte lys med de ensartede farvetoner er her lige så gældende som andre billeder fra min hånd. I dette billede er lys og skygge intensiveret for at fremhæve det fortryllende og bjergtagende blik leveret af pigen med de dybblå øjne. Daydream er drømmen og fantasien, som mange går med. Den toner sig frem mellem de mange daglige tanker og gøremål. Det er en flugt fra hverdagen.

Afsluttende tanker

Billedet har desværre fået en lidt hård medfart. Nogle kommentarer går på at det virker rodet og der ikke er noget at holde fokus på. 100% enig bliver jeg ikke i det, da øjne i sig selv tiltrækker automatisk fokus – vi mennesker “connecter” med andre gennem øjnene. Men derfor kan man sagtens hjælpe det lidt på vej. Det kan være en reminder til et kommende projekt a la dette. Hæng i, der kommer snart mere.

Hvad synes du? Hvad synes du der skal til for at det vil være et billede du f.eks. vil have hængende på væggen?