Krisetid midt i en juletid, mon vi klarer den?

Det er sørgeligt, men sandt. Der var krisetid for ikke så længe siden og det startede med tilblivelsen af seneste billede. Det endte med at tage meget længere tid, end jeg før regnede med. Men det er nu engang de små bump på vejen man møder, men det er noget at lære hver gang. 🙂

Det hele begyndte så godt. Det startede selvfølgelig med den gode idé – en virkelig god idé, hvis jeg selv skal sige det. :o) Temaet er jul.

Faktisk kan man jo godt sige det er et re-make af mit Ghost Stories billede fra tidligere på året.

Fotografering

Nå men, først den klassiske lys opsætning. Så kameraet skruet ind på sin faste brændvidde og blænde. Og så er vi klar. Først et billede af mig siddende på gulvet, med en bog i skødet. Knips, knips. Det går hurtigt og så er det billede på plads. Knips, knips så er der et par billeder af hunden klar.

Så begynder de første problemer at dukke op.

Hvordan får jeg taget et billede af stuen? På den valgte brændvidde og i den valgte højde, er der nemlig ikke plads til kameraet, så jeg fanger mest muligt rum. “Pis…” tænkte jeg. Det ender med at jeg trækker kameraet et godt stykke tilbage og vipper kameraet en lille smule. Tænker at den må kunne fikses i efterbehandlingen. Så langt så godt. Billederne er på plads, tre ud af ca. fyrre billeder fra kameraet er udvalgt.

Efterbehandlingen

“Perfekt!” tænker man og brager derudaf. Det hele går skide godt. En time gået, to timer gået… tanker og idéer bliver til virkelighed. Timerne løber afsted, der er gået nok fem til seks timer, og den er langt over sengetid. Men jeg skal være færdig.

“Oh yeah, næsten færdig… bare lige det sidste. BANG! Så går det hele ned… Neeej…!”

Huskede jeg at gemme? Nej! Nå, nu starter jeg programmet igen… nogle gange kommer der en backup frem, nej det gjorde der ikke denne gang…

“Nå, fu.. det!”

Der er ikke noget mere kritisk, end når det hele går ned. Men hva’ det er der ikke noget at gøre ved. På den igen. Så næste dag bliver der knoklet igennem. Det er jo bare at genskabe. Faktisk tror jeg version 2 er blevet bedre end version 1 – det bilder jeg mig i hvert fald ind. :o)

Men hvad kan man så lære af det? Det er faktisk meget enkelt. Husk at gemme dit arbejde med jævne mellemrum. Du har lagt mange timer i det, så husk at gemme det.

Julen 2015

Du ønskes en glædelig jul og et fantastisk nytår!

PS: Trægulvet og tapetet er desværre ikke mit. ;o)