Undgå refleksioner, når du tager billeder gennem vinduer

Det er nærmest uden undtagelse at der er synlige refleksioner, når du skyder gennem vinduer.

Når du er ude på rejse, sker det at du kommer ud får at skulle tage billeder gennem et vindue fra dit hotelværelse, måske gennem et glasmontre på et museum, eller noget helt tredje. Men mere en regel, end en undtagelse er der synlige refleksioner, fra glasset eller vindue du skyder billederne igennem. Kan du ikke åbne vinduet, eller gå til et bedre sted, så er her en hurtig måde at minimere refleksioner i billeder, når du tager billeder gennem et vindue eller lign.

Når du skal tage billeder gennem et vindue, skal du ideelt, forsøge at gøre rummet du står i, så mørkt som muligt i forhold til lyset udenfor eller på den anden side af vinduet. En umiddelbart løsning er at trække gardinerne for, og kun lade en sprække tilbage til kameraet.

Men, de fleste gardiner er lyse i en eller anden form, så de vil nemt kaste lys, udefra, tilbage mod glasset og vinduet, og derved give refleksioner.

Prøv i stedet at hænge en mørk T-shirt rund om objektivet på kameraet, og stil dig så tæt på vinduet, som det er muligt. På den måde kan du bedst undgå refleksioner når du tager billeder gennem vindue.

Bruger du et DSLR kamera, skal du undgå at glasset på objektivet rører glasset i vinduet. Dette kan give slørede billeder som følge af overdrevet uafbrudt reflektion af lys.

Undgå også vidvinkel brændvidder, da det kan øge muligheden for reflektioner, fra vindue eller montre.

Rigtig god fornøjelse.

Ekstra note: du kan også undgå lyset det reflektere i blanke overflader – det gør du ved at stille dig i en vinkel, der afviger fra hvor lyset kastes fra – mere om det senere. 🙂