Gratis stock billeder – et ocean af godt materiale

Fotografering har altid været en integreret del af design og compositing. Men mange har også vænnet sig til at se de kommercialiserede billeder af folk i jakkesæt, med de store perfekte smil, der giver hinanden hånden.

Ikke kun, er mange af disse fotos smagsløse og lettere klæbrige, men de koster også! Nogle ender endda også med at koste på bundlinjen – er du professionel er dette noget du bør være meget opmærksom på.

Tiden taler også i stigende grad for, at man ser mere almindelige mennesker i forskellige reklamemæssige sammenhænge – billeder er ikke helt så polerede mere.

Heldigvis dukker, der stadig et stigende antal hjemmesider frem med flotte billeder og foto, op alle steder på internettet. Bedst af alt, så er de gratis!

I dette indlæg får du en liste over nogle af de mange kilder til gratis stock fotos du kan finde rundt omkring.

Kort besked om licenser

Mange af disse fotografier er fri for ophavsretlige begrænsninger eller licenseret under Creative Commons Public Domain. Det betyder, at du kan kopiere, ændre, distribuere og udføre arbejdet, også i kommercielle øjemed, uden at anmode om tilladelse.

Bemærk: Nogle billeder kan dog kræve kreditering. Så dette skal du være opmærksom på når du anvender billederne. Du bør altid tjekke hvilken licens et billede hører ind under, så du ikke pludselig får brugt et billede, som skulle være betalt for.

Med det ud af vejen, er det tid til at kigge på listen.

StockSnap.io

StockSnap.io har et stort udvalg af smukke gratis billeder ogbilleder i høj opløsning. Webstedet har også en praktisk søgefunktion, der gør det nemt at gennemse de tusindvis af tilgængelige billeder. Derudover sporer webstedet visninger og downloads, så du kan finde de mest populære billeder, der er tilgængelige.

StockSnap tilføjer hundreder af billeder dagligt, og alle billeder udgives under Creative Commons Public Domain – ingen tilskrivning påkrævet.

Unsplash

Unsplash tilbyder en stor samling af gratis højopløsningsbilleder og er blevet en af ​​de bedste kilder til billeder. Unsplash-teamet kæmper gennem nye indlæg og indeholder de allerbedste billeder på deres hjemmeside. 

Alle billeder frigives gratis under Unsplash-licensen.

Burst (by Shopify)

Burst er en ressource fra Shopify, der giver gratis billeder til iværksættere. Alle billeder er licenseret under Creative Commons CC0 og kan bruges som det passer dig.

Burst blev lanceret for at hjælpe iværksættere med at lave bedre produkter, hjemmesider og marketingkampagner. De fleste af billederne er originale billeder, der blev taget internt og er tema omkring trendende forretningsnicher – alt fra DIY skægolie til Aliexpress LED sneakers. Du kan også finde flere generelle fotografier.

Pexels

Alle billeder er pænt mærket, søgbare og også nemme at finde.

Pexels giver høj kvalitet og helt gratis billeder licenseret under Creative Commons Zero (CC0) licens.

FoodiesFeed

FoodiesFeed tilbyder tusindvis af smukke realistiske gratis madbilleder i høj opløsning. Det er det perfekte fotosite for mad bloggere.

Gratisography

Gratisografi tilbyder gratis billeder med høj opløsning, som du kan bruge på dine personlige og kommercielle projekter. Nye fantastiske billeder tilføjes ugentligt og er fri for ophavsretlige begrænsninger. Alle billeder er taget af Ryan McGuire fra Bells Design.

Negative Space

Negativt rum giver 20 nye billeder hver uge udgivet under Creative Commons CC0. Billederne kan søges og kan sorteres efter kategori, kopiere plads og farve.

Freestocks.org

Freestock tilbyder en bred vifte af højkvalitetsbilleder, alle udgivet under Creative Commons CC0.

Picography

Picography indeholder smukke gratis billeder indsendt af Dave Meier og forskellige andre fotografer. Alle billeder er udgivet under Creative Commons CC0.

MMT STock

MMT Stock er en samling af højopløselige billeder leveret af Jeffrey Betts. Jeffrey kan lide at dele billeder af computere og arbejdsområder samt blomster og natur. Alle billeder er udgivet under Creative Commons CC0.

SkitterPhoto

SkitterPhoto tilbyder et bredt udvalg af gratis billeder og udgives under Creative Commons CC0. Alle billeder er autentiske og skabt af Skitterphotos ejere.

Life of Pix

Life of Pix er en ressource, der er skabt af LEEROY’s kreative bureau, der tilbyder gratis billeder i høj opløsning uden copyrightbegrænsninger. Nye billeder tilføjes ugentligt.

Little Visuals

Med denne kilde følger desværre også nogle triste nyheder. Ejeren af ​​webstedet er desværre død, men hans billeder lever stadig videre. Alle billeder, der er blevet lagt ud, blev udgivet under Creative Commons License Public Domain dedication.

Death to Stock Photos

Hver måned leveres en fotopakke på 10 billeder inden for en bestemt kategori til din indbakke. Målet med Death to Stock Photos er at bringe dig en række muligheder, som du kan bruge til dine mockups, blogindlæg eller sociale medier.

Death to Stock Photos bruger deres egen licens, som du kan læse på deres hjemmeside.

Picjumbo

Picjumbo er en samling af helt gratis billeder til dine kommercielle og personlige værker. Nye billeder tilføjes dagligt fra en lang række kategorier, herunder abstrakt, mode, natur, teknologi og meget mere.

IM Free

En samling af gratis ressourcer, alt til kommerciel brug. Da billederne er samlet fra forskellige kilder, kan nogle billeder kræve ophavsretlige tilskrivning.

New Old Stock

Vintagebilleder fra de offentlige arkiver uden kendte ophavsretlige begrænsninger.

Pixabay

Pixabay tilbyder en stor samling af gratis billeder, vektorer og kunstillustrationer. Alle billeder er udgivet under Creative Commons CC0.

Jay Mantri

7 nye billeder udgivet hver torsdag under Creative Commons CC0-licens. Jay Mantri udgiver nogle rigtig flotte billeder med en række forskellige temaer.

Kaboom Pics

Kaboom Pics tilbyder en bred vifte af højkvalitets gratis billeder, herunder abstrakt, by / arkitektur, mode, mad, landskaber og meget mere. Billeder kan bruges til kommercielle formål, men kan ikke sælges eller videregives.

Epicantus

Epicantus indeholder gratis original fotografering af Daria. Du kan bruge disse hi-res-fotos til dine sider, blogindlæg og design. Alle billeder udgives under Creative Commons CC0.

ShotStash

ShotStash tilbyder en bred vifte af fotos; de tilføjer nye billeder hver dag under en fri for kommerciel og personlig brugslicens.

StyledStock

StyleStock tilbyder gratis feminin stock fotos til hver kvinde iværksætter. Samlingen er helt gratis til dine kommercielle og personlige værker.

IMGBIN

IMGBIN tilbyder gratis alverdens fritlagte emner. Samlingen er dog kun gratis til privat brug. Kommercielle licenser kan erhverves via hjemmeside.


Som du kan se, er der et stigende antal fantastiske ressourcer til stock fotos og billeder. Disse hjemmesider er blevet en vigtig ressource for designere, marketingfolk og bloggere. Ingen grund til at stole på lurvede og halvplatte stock fotos længere!