Påske, æggejagt og Indiana Jones. Det her projekt var nok aldrig blevet til, hvis jeg havde startet tankerne et helt andet sted. 🙂 Indiana Jones var og er stadig en af mine barndomshelte og som med så mange andre film, så er det de første der er de bedste. Man glemmer sjældent scenerne hvor “good ol’ Indy” på øjemål vejer en guldstatue og fejler gevaldigt, eller Heksedoktoren der råber Kali Ma for fuld udblæsning.
Men du tænker egentlig nok, hvad har Indiana Jones med noget som helst at gøre? Og især hvorfor er det indblandet i Påske? Well, det er temaet for det seneste projekt. Men til forskel fra filmene, så drejer det sig denne gang om et guldæg – stjålet fra påskeharerne.
Sådan tager du et selfie med et guldæg
Når først idéen er der, så skal der ikke meget til at bygge det visuelle op. Det er egentlig kun et spørgsmål om, at få tilvejebragt nok billedemateriale til for at kunne lave den endelige opsætning. Nedenfor ser du f.eks. sammensætningen af fire billeder, som til sidst udgør selve karakteren og efterfølgende indsat i billedet. Guldægget er ikke talt med. (Bemærk venligst hvor elegant jeg trykker på remoten med den ene fod. 😉 ) Havde man kunne se det hele selv, ville succesraten og antallet af billeder nok forbedres. Men man kan jo ikke alt. 🙂
Guldæg laves da af sølvpapir.
Ægget er som holdes i de oprindelige billeder er to skåle viklet ind i sølvpapir. Det giver en æggelignende form, som er til at holde på. Outfittet er tilrettelagt efter – hm.. kan du mon gætte det? – Ja, nemlig! Indiana Jones. 😉
Billedet er blot lavet som underholdning, men kan tydeligt opstilles som en marketingskampagne. Kompositionsmæssigt kan du lægge fibonacci’s gyldne snit ned over billedet og det vil tilnærmelsesvis følge den opsætning.
Den indledende skitse til det projekt viser, trods alt, ikke meget. Men det giver dig en fornemmelse af hvad der sker indledningsvis forud for et projekt. Skitser er med til at give en idé og retningslinje om hvordan det færdige billede ser ud. Det hjælper både mig og modtageren af billedet.
Lidt om påske
Påsken er den største og vigtigste jødiske fest. Foruden det også ældste kristne fest. Ved påsken mindes vi Jesus korsfæstelse, død, begravelse og genopstanden fra de døde. Ved fejringen af genopstandelse er det livets sejr over døden der fejres.
Man er ikke sikker på hvor langt tilbage vi skal for at finde påskens ophav, men helt tilbage omkring år 325 havde man en påskestrid, hvor parterne til sidst blev enige om at Jesus døde fredag i påsken og genopstandelsen søndag.