Hvordan laver du et fantastisk sammensat billede?

De fleste projekter er faktisk en stor en opgave i sig selv.
Du har denne grandiose idé. Idéen vokser sig hurtigt til et overskuelig og overvældende opgave inde i dit tankepalads.
Får du ikke hurtigt lagt en strategi for hvordan du kommer i gang og efterfølgende bliver færdig, så ender du i handlingslammelse og ender med at projektet ikke bliver til noget.

Tro mig, jeg har været der mange gange …

Det er ikke et sjovt sted at være.

Så hvordan får du gjort det overskueligt, så du kommer i mål med din idé?

Sådan spiser du en elefant

Har du nogensinde hørt spørgsmålet: Hvordan spiser man en elefant?
Svar er ganske simpelt: man tager en bid af gangen.
Her er iøvrigt en bog om det, som du kan købe fra Amazon.

Og det er også sådan du skal gøre med sammensatte billeder.

Når du har fået din idé, så starter du hele opgaven med at skitsere den på et stykke papir. Bare rolig, du behøver ikke at kunne tegne de vilde streger for at skitsere. Alt du behøver er nogle tændstiksmænd og at kunne tilknytte en kommentar, så er du godt kørende…

Jo mere du kan beskrive din idé i denne skitseform, jo bedre er du faktisk forberedt til det egentlige arbejde.

Med din skitse i hånden kan du se hvor du ca. vil ende. Hvordan forskellige karakterer i billedet skal interagere med hinanden og hvilke andre elementer der skal være i billedet og hvordan disse skal fotograferes.

En bid af gangen

Med din skitse i hånden kan du se hvor du ca. vil ende og det arbejde du skal udføre. Arbejdet består bl.a. fotografering og den egentlig produktion af billedet.

Fra dette tidspunkt i processen handler det så om at få produceret det nødvendige grundmateriale.

Hvis du har karakterer med i billedet, skal du have aftalt et tidspunkt for fotograferingen og hvad deres tøj skal være.

Og til elementerne der skal være med i billedet kan du nu begynde din location scouting, og tage rundt i landet for at finde de bedste steder, hvor dine elementer er til at tage billeder af.

… og det bedste af det hele … du kan gøre det nogenlunde i dit tempo.

Med planlægning har du også bedre overblik over dit tidsforbrug og kan derfor bedre give pris på et projekt.

Spis det hele, før elefanten er blevet for gammel

Deadlines er noget nok de fleste elsker at hade …

Men deadlines er med til at skabe momentum, og sikrer, at du gør din opgaver færdige. Hvis du ikke har en deadline, så ender du formentlig med at sige til dig selv: jeg gør det færdigt i morgen. Og sådan sker det også den næste dag.

Det er faktisk også hvad der sker, hvis du ikke får lagt en plan for hvordan du begynder. Så hedder det blot: jeg begynder i morgen.

Deadlines kræver også en smule rygrad … har du sat dig selv en deadline skal du kunne holde dig i ørerne og arbejde mod at overholde den. Hvad gør du hvis den overskrides?

Velbekomme

Jeg håber at dette måltid smagte og behagede. Selvom det i sig selv kan være uoverskueligt at lægge en plan, så er det godt at have noget at arbejde ud fra. Det sikrer at du kan se der sker noget, og er en motivator der er med til at sikre du får klaret opgaverne.

Herfra er der kun tilbage at sige, god fornøjelse med dit næste billede.